Django Taikumer ”Deliriouz”

Gästlärare och inspiratör

Django är medlem och del- grundare i gruppen Style Warriors crew som grundades år 1997 i Göteborg. Han brinner för dansen och Hiphop- kulturen, och har som motto att sprida vidare sina kunskaper om dans och historia, samt personliga erfarenheter till nästkommande generationer. Django är bland annat danslärare på City dansstudio och Move dansstudio i Göteborg och har varit domare på många danstävlingar i Sverige och Skandinavien. När Django undervisar så brukar fokus ligga på flow, transitions, form, patterns, footwork, basics, foundation, freezez & power.

Django har vart med i olika föreställningar som dansare och skådespelare. År 2007- 2008 turnerade han tillsammans med hiphop- kollektivet ”Hiphop associations” med föreställningen ”De fyra elementen” med gruppen ”Fusion” vilket var en blandning av ballet, breaking och teater. År 2012 var Django med i produktionen ”Wall street” av danskompaniet ”Twistet feet” som spelades på Göteborgs operan. Just nu är han med i den kommande föreställningen ”En oförglömlig historia” där han skriver manus, samt medverkar som dansare och skådespelare.

Under de senaste 20 åren har Django har rest runt i Europa på jams, där han har utbytt kunskap med olika kulturutövare inom hiphop- kulturen. Han en lång rad tävlingar och fortsätter att vara en av Sveriges främsta bboys. Här är några exempel:

Style warriors crew vinnare av SM 2002 i Helsingborg. Åren runt omkring var vi antingen på 2:a plats, eller 3:e.
Vinnare av Power moves jam 2003 i Helsingborg.
Vinnare av Lava sessions 2004 i Stockholm.
Vinnare av Circle sensation (Nordic) 2006 i Malmö
Vinnare av Streetstar 2013 (Crew) tillsammans med Marvels i Stockholm.
Vinnare av Gbg city jam 2013 (Crew) tillsammans med Ghost crew i Göteborg.